मोदी सरकार ने बदले 8 फेमस जगहों के नाम 

0
Spread the love

मोदी सरकार ने बदले 8 फेमस जगहों के नाम

 

2014 में सत्ता में आने के बाद मोदी सरकार ने कई प्रसिद्ध जगहों के नाम बदले हैं। इनमें मुगल गार्डन का नाम बदलकर अमृत उद्यान, इलाहाबाद को प्रयागराज, मुगलसराय को पंडित दीनदयाल उपाध्याय नगर, औरंगजेब रोड को डॉ. एपीजे अब्दुल कलाम रोड, फैजाबाद को अयोध्या, डलहौजी रोड को दारा शिकोह रोड, राजपथ को कर्तव्य पथ और रेड कोर्स रोड का नाम लोक कल्याण मार्ग कर दिया गया।

After coming to power in 2014, the Modi government has changed the names of many famous places. Among these, Mughal Garden was renamed as Amrit Udyan, Allahabad as Prayagraj, Mughalsarai as Pandit Deendayal Upadhyay Nagar, Aurangzeb Road as Dr. APJ Abdul Kalam Road, Faizabad as Ayodhya, Dalhousie Road as Dara Shikoh Road, Rajpath as Kartavya Path and Red Course Road. The name was changed to Lok Kalyan Marg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *